30 Haziran 2016 Perşembe

SQL Server 2014 SP1 CU7

Selam millet,

Müşterilerimin birinde SQL Server 2014 kullanılıyor ve çok kritik bir sunucu. Bu kritik sunucuda saliselerin hesabı yapılıyor, tam bir klasik OLTP ortamı.

Bu canlı ortamda, test ortamına kıyasla daha fazla CPU kullanıldığını gözlemliyorduk ve nedenini de henüz bulamamıştık. Derken geçenlerde SQL Server 2014 SP1 CU7 yayınlandı ve bu CU'daki bir KB (3162589) "FIX: High CPU usage on SQL queries after install SQL Server 2014 Service Pack 1" çok dikkat çekiciydi. CU'yu inceledikten sonra ve tabii ki önce test ortamına da uyguladıktan sonra ilgili yöneticilerle konuşup, planlamamızı yapıp canlı ortama da uyguladık. Sonrasında en kritik Stored Procedure'lerimizin işlem sürelerinin 200-400 milisaniyelerden 40-60 milisaniyelere düştüğünü gözlemledik. Yani bu Bug bu ortamda bizi vurmuştu.

Yayınlanan Service Pack ve Cumulative Update'leri yakınen izlemenizi, KB'leri incelemenizi ve ortamlarınızdaki ihtiyaçlarınızla karşılaştırmanızı öneririm. Bu örnekte de görüldüğü gibi, güncellemeler bilinçli ve planlı bir şekilde uygulandıklarında çok şeyi değiştirebiliyorlar.

Sevgiler,
Ekrem Önsoy

Hiç yorum yok: