28 Haziran 2014 Cumartesi

TransSQL v1.0 BETA - Test çalışmaları 1. faz

Merhaba arkadaşlar,

Önceden "SQL Paket Taşıma Yöneticisi" adıyla sizlerle bazı haberlerini ve bazı özelliklerini paylaştığım çalışmamızın adını "TransSQL" olarak belirledik. Bu isimle SQL kodlarının Transfer edilmesi mesajını vermek istiyoruz. Transfer özü itibariyle Türkçe bir kelime olmasa da artık dilimize yerleşmiş, İngilizce de de kullanılan bir kelime.

www.transsql.com alan adını da almış durumdayız. Uygulama konusundaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ettiği için henüz site ile ilgilenemedik. Test çalışmaları belli bir noktaya geldikten sonra umuyorum ki internet sitemizi de devreye alacağız.

TransSQL, sıkı çalışmalarımız sonucu artık paket program haline geldi. Uygulamayı Türkçe ve İngilizceyi tam olarak destekleyecek hale getirmek istiyoruz, şu anda uygulama arayüzleri 2 dili destekliyor olsa da, dokümantasyon şimdilik sadece Türkçe. Zaman içinde bu noktadaki eksik de giderilecek ve uygulama artık yurtdışından arkadaşlar tarafından da kullanılabilecek.

Uygulama artık paket program durumuna geldiği için, başkalarının da test edebilmesi mümkün hale geldi. Eğer talip olanlarınız varsa lütfen benim gmail.com adresime bildirsin. Kendisine uygulamanın Setup'ının olduğu adresi vereceğim.

Test yapmak isteyenlerden ricam, lütfen:
- Karşılaşacağınız her olası sorunu not edin. Sorunla ne yaparken karşılaştınız; karşılaştığınız sorunun tam olarak tanımı, varsa hata mesajı nedir?
- "şu şöyle olsaydı çok daha iyi olurdu" diyebildiğiniz bir şey var mı?
- "şu da olsaydı çok daha iyi olurdu" diyebildiğiniz bir şey var mı?

Test ortamı gereksiniminiz:
- .Net 3.5 yüklü bir Windows OS (Client veya Server farketmez),
- SQL Server 2005 ve üstü versiyon, mümkünse Standard Edition ve üstü. Eğer bu, farklı bir makine olursa daha iyi; ama aynı makine de olsa sorun değil.

Desteğiniz için şimdiden çok teşekkürler!

Ekrem Önsoy

Hiç yorum yok: