22 Aralık 2011 Perşembe

SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 3

Varsayılan SQL Server kurulumundan sonra yapılmasında fayda olabilecek diğer SQL Server Server ayarlarından diğer bazıları:

- - max degree of parallelism: OLTP sistemler için bu parametrenin değerini "1" yapmakta, yani işlemleri seri şekilde çalışmasında fayda var. Şayet paralel çalışması gereken (Index işlemleri vb.) işlemleriniz varsa, o zaman o işlemlerde ilgili Hint'leri (örneğin Index Rebuild işlemi için MAXDOP=4 gibi) kullanmanızda fayda var.

Örnek:
EXEC sp_configure "max degree of parallelism", 1
RECONFIGURE

- max server memory (MB): İnternet ortamındaki forumlarda veya başka sosyal ortamlarda insanlardan şunu çok duyarsınız "SQL Server sunucudaki tüm RAM'i kullanıyor ve diğer uygulamalar sıkıntı çekiyorlar!". Çünkü SQL Server'ın varsayılan "max server memory (MB)" ayarı, sunucudaki tüm RAM'in kullanılmasına göre ayarlıdır. O yüzden SQL Server birden değil, ama işlem yoğunluğuna göre yavaş yavaş veya hızlı hızlı tüm RAM'i kullanmaya meyillidir. Şayet "max server memory (MB)" parametresini elle ayarlarsanız, bunu sınırlayabilirsiniz. Örneğin sunucunuzda 8GB RAM varsa ve SQL Server'ın sadece 4GB RAM kullanmasını istiyorsanız o zaman "max server memory (MB)" parametresinin değerini "4096" yapabilirsiniz.

Örnek:
EXEC sp_configure "max server memory (MB)", 4096
RECONFIGURE

Konuyla ilgili diğer ipuçları:
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 1
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 2
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 4
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 5
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 6
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 7
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 8

Hiç yorum yok: