21 Aralık 2011 Çarşamba

SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 2

Bir SQL Server Instance'ının kurulumundan sonra yapmanız gereken şeylerden biri de SQL Server Configuration ayarlarıdır. Bu ayarların çoğunu "sp_configure" isimli SP ile yapabilirsiniz.

Örneğin OLTP bir sistem için ben aşağıdaki ayarları yapıyorum:
- awe enabled: Sunucunuzun işlemci mimarisi 32Bit ise (eğer hâlâ varsa?) ve sunucuda 4GB'tan fazla RAM varsa, o zaman SQL Server bu özelliği (boot.ini dosyasına PAE* parametresini de ekleyerek) etkinleştirmek isteyebilirsiniz. Bu sayede SQL Server'ın Buffer Cache'inin 2GB'tan fazla RAM kullanmasını sağlayabilirsiniz. Aksi halde SQL Server sadece 2GB RAM kullanacaktır, sunucuda 32GB RAM olsa da.

Örnek:
EXEC sp_configure "awe enabled", 1
RECONFIGURE

- blocked process threshold (s): SQL Server 2005 ile birlikte SQL Server Profiler aracına Blocking takibi yapılabilmesi için "Blocked Process Report" isimli bir Event eklendi. Bu Event, "Errors and Warnings" başlığının altında bulunmaktadır. Bu Event kullanıldığında, Blocking takibi, "sp_configure" ile ayarlayacağınız "blocked process threshold (s)" parametresine verilen zaman bilgisine göre yapılmış olacak. Örneğin bu parametreye "5" değerini verirseniz, o zaman 5 saniyeyi geçen Blocking sorunları "Blocked Process Report" isimli Event tarafından Profiler Trace'te yakalanacaktır.

Örnek:
EXEC sp_configure "blocked process threshold (s)", 5
RECONFIGURE

Not: Devamı yarın...

* PAE parametresi hakkında ayrıntılı bilgi: KB283037 (İngilizce)

Konuyla ilgili diğer ipuçları:
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 1
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 3
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 4
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 5
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 6
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 7
SQL Server Kurulumlarında Gözden Kaçanlar - 8

Hiç yorum yok: