19 Aralık 2011 Pazartesi

Golden Gate: ERROR OGG-00868 Oracle GoldenGate Capture for ODBC, EXTRACT.prm: Supplemental logging is disabled for database 'veritabanı_adı'. To enable logging, perform the following: 1) Set 'trunc. log on chkpt.' to false. 2) Create a full backup of the database. Please refer to the "Oracle GoldenGate For Windows and UNIX Administration Guide" for details.

HATA:
ERROR OGG-00868 Oracle GoldenGate Capture for ODBC, EXTRACT.prm: Supplemental logging is disabled for database 'veritabanı_adı'. To enable logging, perform the following: 1) Set 'trunc. log on chkpt.' to false. 2) Create a full backup of the database. Please refer to the "Oracle GoldenGate For Windows and UNIX Administration Guide" for details.

AÇIKLAMA:
Bu hata oluştuğunda, ilgili Extract ABENDING duruma geliyor ve (eğer otomatik başlatma parametresi etkin değilse) duruyor. Hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan doğrudan Extract'ı başlatırsanız (START EXTRACT) o zaman Extract tekrar sağlıklı bir şekilde başlıyor ve Replication devam ediyor.

Biz bu sorun ile karşılaştığımızda, sorun tam da bu şekilde açıkladığım gibiydi. Yani aslında veritabanının "Supplemental Logging"inin Disabled duruma getirildiği falan yoktu. Fakat yine de Golden Gate bu hatayı vererek ABENDING duruma düşüp kapanıyordu zaman zaman. Bu konuda Oracle'a SR (Service Request) açtık ve onlar da bu konuda bir yama çıkardılar. Yeni versiyonu kullandıktan sonra bu hata ile karşılaşmadık.

Siz de sorunu çözmek için yeni bir versiyon kullanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin: 11.1.1.1.2_01

Ekrem

Hiç yorum yok: