6 Temmuz 2011 Çarşamba

SQL Server & Oracle Golden Gate: WARNING OGG-00091 VAM Client Report <[TruncMgr::Timer] Unable to execute procedure. The database is not published. Ex

Merhaba,

Son zamanlarda Oracle Golden Gate ile yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum sizlerle.

Bu sorunda maalesef başka çeşitli ürünlerde de yaşayabildiğim hatalı hata mesajı sorununu yaşadım. Tabii ki karşıma çıkan hata mesajının çok yanıltıcı olduğunu, sorunu tespit edince anladım.

Hata mesajı şuydu:
"WARNING OGG-00091 VAM Client Report <[TruncMgr::Timer] Unable to execute procedure. The database is not published. Execute the procedure in a database that is published for replication. Error (-2147217900): Unable to execute procedure. The database is not published. Execute the procedure in a database that is published for replication."

Bu hatayı, kaynak sunucuda Extract'ı başlattıktan kısa bir süre sonra Extract'ın Report dosyasında (dirrpt klasöründeki) görüyordum. Bununla birlikte Extract ABENDED veya STOPPED durumlarına gelmiyor, hâlâ RUNNING görünüyordu.

Sorunu yeniden oluşturmak için şöyle bir yol izleyebilirsiniz:
- Yeni bir Extract ekleyin (ADD EXTRACT).
- Extract'ın parametre dosyasını ihtiyacınıza göre düzenleyin, yalnız ODBC adını başka bir veritabanına giden bir ODBC adı olarak verin (evet, bizim durumumuzdaki sorun buydu). Örneğin Extract işlemini yapacağınız veritabanı XXX, ama o Extract'ın parametre dosyasında kullanılan ODBC'deki veritabanı YYY.
- Başarılı bir şekilde DBLOGIN SOURCEDB ile o ODBC'ye bağlanın.
- Yine başarılı bir şekilde ADD TRANDATA ile, Extended Logging'i etkinleştirmek istediğiniz tablolar bu işlemi gerçekleştirin.
- Extract'ı çalıştırın.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra Extract'ın Report dosyasında bu hatayı göreceksiniz.

Biz bu hata konusunda Oracle Support ile birlikte çalıştık ve neredeyse 1 ay sonra, o da kazayla başka bir şeye bakarken sorunun bu olduğunu gördük. Gördüğünüz gibi hata mesajının sorunun kendisiyle doğrudan hiçbir ilgisi yok. Hata mesajına bakınca gidip CDC'yi veya başka bilumum şeyi kontrol etmek geliyor akla, ama ODBC adını Extract parametre dosyasında doğru mu yanlış mı yazdığınızı kontrol etmek gelmiyor maalesef.

Kolay gelsin,
Ekrem

Hiç yorum yok: