16 Ağustos 2009 Pazar

"While acting as a mirroring partner for database 'veritabanı_adı', server instance 'EKREM-PC\SQL2008' encountered error 948, status 2, severity 20. D

HATA MESAJI:
"While acting as a mirroring partner for database 'veritabanı_adı', server instance 'EKREM-PC\SQL2008' encountered error 948, status 2, severity 20. Database mirroring will be suspended. Try to resolve the error and resume mirroring."

AÇIKLAMA:
İki farklı versiyon SQL Server Instance' ı arasında Database Mirroring yaparsanız, Automatic veya Manual Failover olduğunda böyle bir hata mesajıyla karşılaşabilirsiniz.

ÇÖZÜM:
Database Mirroring için, Database Mirroring tasarımınızdaki Principal ve Mirror Sunucularının Instance Versiyon ve Edition' ları aynı olmalıdır.

Database Mirroring için SQL Server' ın Standard veya Enterprise Edition sürümüne ihtiyacınız var. Eğer bir tasarım yapacaksanız, o zaman bu tasarımdaki Principal ve Mirror sunucuların ikisi de ya Standard Edition olmalı ya da Enterprise Edition. Ayrıca iki sunucu Instance' ına da aynı Servis Paketleri ve Cumulative Update' ler uygulanmalı. Bir Instance 2005, diğeri de 2008 olamaz. Yoksa böyle bir hata mesajıyla karşılaşırsınız.

Bununla birlikte, Mirror sunucudaki veritabanı da "Suspect" durumuna geçer.

Not:
Örneğin bir Instance' ı 2005, diğerini de 2008 olarak kurmayı denerseniz SQL Server buna kızmayacaktır ve izin verecektir, fakat Failover yaptığınızda bu hata mesajıyla (veya benzeriyle, çünkü versiyonlar farklı olabilir) karşılaşacaksınız.

Hiç yorum yok: