11 Ocak 2009 Pazar

"Cannot use file 'X:\tempdb.mdf' for clustered server. Only formatted files on which the cluster resource of the server has a dependency can be used."

HATA MESAJI:
Cannot use file 'X:\tempdb.mdf' for clustered server. Only formatted files on which the cluster resource of the server has a dependency can be used.

AÇIKLAMA:
TEMPDB veritabanını aşağıdaki koda benzer bir kod ile başka bir Storage' a taşımayı denediğinizde bu hatayı alabilirsiniz.

USE master;
GO
ALTER DATABASE tempdb MODIFY FILE (NAME = tempdev, FILENAME = 'X:\tempdb.mdf');
GO
ALTER DATABASE tempdb MODIFY FILE (NAME = templog, FILENAME = 'X:\templog.ldf');
GO

Bunun nedeni, "X:" sürücünüzün Cluster' daki Physical Disk Resource' unun, ilgili SQL Server Service Resource' nun Dependencies listesinde olmayışıdır.

ÇÖZÜM:
TEMPDB için kullanmayı düşündüğünüz diskin Phsycal Disk Resource' sunu ilgili SQL Server Service Resource' sunun Dependencies listesine eklemek için aşağıdaki adımları izleyin:

- Cluster Administrator' ı açın.
- SQL Server Resource' u gibi, SQL Server ile alâkalı tüm Phsycal Disk Resource' larının da SQL Server Resource' uyla aynı Cluster Group' unda olmasını sağlayın.
- SQL Server Resource' una farenin sağ tuşuyla tıklayın ve bu Resource' u "Take Offline" seçeneğiyle Offline duruma getirin.
- SQL Server Resource' una tekrar farenin sağ tuşuyla tıklayın ve Properties' i açın.
- Dependencies sekmesine tıklayın.
- SQL Server Resource' unun kullanacağı diskleri eklemek için "Modify" düğmesine tıklayın.
- SQL Server Resource' unu Bring Online seçeneği ile tekrar Online duruma getirin ve böylece artık yukarıdaki komutları kullanarak TEMPDB' nizi ilgili Phsycal Disk Resource' una taşıyabilirsiniz.

1 yorum:

orcun usturali dedi ki...

Selamlar ,


Uzun suredir sektorde calısiyorum.Sizin blog sayfanız sayesinde bir ilk yasanmıs oldu benim icin.İlk defa turkce bir sitede uzerinde ugrastigim problemi sizin verdiginiz adımlarla cozebildim.Emeginiz ve paylasımınız icin ayrıca tesekkur etmek istedim.


Tekrar tesekkur ederim.

İyi calısmalar.

Murat Orcun Usturali
ousturali@bilgiturk.com.tr