5 Kasım 2008 Çarşamba

"Failed to install and configure assemblies C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\DTS\Tasks\Microsoft.SqlServer.MSMQTask.dll in the COM+ catalog. E

HATA MESAJI:
"Failed to install and configure assemblies C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\DTS\Tasks\Microsoft.SqlServer.MSMQTask.dll in the COM+ catalog. Error: -2146233087 Error message: Unknown error 0x80131501 Error description: One or more of the components being installed are already registered in the target application. You must install the 64 bit versions of the components being installed in a different COM+ application, or delete the existing 32 bit versions of the components being installed from the target COM+ application prior to attempting install of the 64 bit versions. COM+ applications cannot contain bit neutral components."

AÇIKLAMA:
64 Bit bir Windows işletim sistemi üzerinde SQL Server 2005' i kurarken kurulum esnasında böyle bir hata mesajıyla kurulum duraklatılabilir.

Bu hatayı almanızın nedeni ise, sisteminizdeki MSMQTask COM+ bileşeninin önceden 32 bit olarak kurulu bulunmasıdır.

ÇÖZÜM:
Ben bu sorunla karşılaştığımda, sorunu çözmek için Component Services MMC' sindeki MSMQTask COM+ bileşenini kaldırdım ve SQL Server Setup' ın verdiği hata mesajı penceresindeki "Retry" düğmesine tıkladım ve kurulum sorunsuz şekilde devam edip başarıyla tamamlandı.

MSMQTask COM+ Bileşeni Nasıl Silinir?
- Start\Programs\Administrative Tools\Components Services' i açın,
- "Component Services" -> "My Computer" -> "COM+ Applications" düğümlerini genişletin,
- "Microsoft.SqlServer.MSMQTask" bileşenini göreceksiniz. Bu bileşen üzerinde farenin sağ tuşuna tıklayıp "Delete" öğesini seçerek bu bileşeni silin.
- SQL Server Setup' a geri dönün ve hata mesajı penceresindeki "Retry" düğmesine tıklayın.

Hiç yorum yok: