3 Ekim 2008 Cuma

"Server user 'UserName' is not a valid user in database 'DatabaseName'. (Microsoft SQL Server, Error: 916)"

HATA MESAJI:
"Server user 'UserName' is not a valid user in database 'DatabaseName'. (Microsoft SQL Server, Error: 916)"

AÇIKLAMA:
SQL Server Management Studio 2008 (RTM) kullanarak bir SQL Server 2000 Instance' ına bağlandığınızda ve "Object Explorer" penceresindeki "Databases" düğümü genişlettiğinizde bu hata ile karşılaşabilirsiniz.

ÇÖZÜM:
Bu, maalesef SSMS 2008 (RTM) ' in çok önemli bir hatası. Umarım yakında bu sorunla ilgili bir yama çıkar. Eğer Servis Paketini beklersek daha çok bekleyeceğiz...

Hatanın nedenine gelince, SSMS 2008 (RTM) ile bir SQL Server 2000 Instance' ına bağlandığınızda, SSMS sizin erişim hakkınız olan veya olmayan tüm veritabanlarına ait bazı bilgileri toplamaya çalışıyor. Haliyle, sizin kullanıcınızın erişim hakkı olmayan bir veritabanı olduğunda, bu hata ile karşılaşıyorsunuz ve "Object Explorer" penceresindeki "Databases" düğümünün altında hiç bir veritabanı gösterilmemiş oluyor.

Size bu konuda SQL Server Management Studio 2005' i kullanmanızı tavsiye etmekten başka bir çözüm önerim yok şimdilik. Eğer bulunursa veya bulursam, bu Hata ve Çözüm yazımı yeniden düzenlerim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

1. Object Explorer penceresinde, Databases'ı tıklayın ve View –> Object Explorer Details penceresini açın.
2. Sağ bölmede çıkan listenin Kolon başlıklarından herhangi birinin üzerinde sağ tıklayın ve "collation"ın seçimini kaldırın.
4. Databases'ı sağ tuşla yenileyin(refresh). ;)

Ekrem Önsoy dedi ki...

Bu geçici çözüm önerisi için teşekkürler.

SP çıktığımda bu yazıyı güncelleyeceğimi söylemişim, fakat çoktan unutmuştum bile =)

SP1 çıktı, hatta CU3' ü bile çıktı... Bu hata yeni güncellemelerde devam ediyor mu bilemiyorum, deneyen biri olursa paylaşsın lütfen. Denemek için pek vaktim yok maalesef.