2 Eylül 2008 Salı

"MSP Error: 29565 SQL Server Setup cannot upgrade the specified instance because the previous upgrade did not complete. Start the Remote Registry serv

HATA MESAJI:
"MSP Error: 29565 SQL Server Setup cannot upgrade the specified instance because the previous upgrade did not complete. Start the Remote Registry service and go to Add/Remove Programs, select the Change button for Microsoft SQL Server 2005, and then select SQL instance TEST3 and complete the setup."

AÇIKLAMASI:
SQL Server 2005 Servis Paketi 2' yi yüklerken, bu güncellemeyi yapmaya çalıştığınız SQL Server 2005 Instance' ının Database Engine' inin güncellemesinin başarısız olduğunu gösteren "Failed" ibaresiyle karşılaşabilir ve ardından da "Summary Log" una baktığınız da bu başarısızlığın nedeni olarak yukarıda yazan hata mesajını görebilirsiniz.

ÇÖZÜMÜ:
Bu hata mesajının nedeni aslında hata mesajının içinde bariz bir şekilde yazıyor. Güncellemenin hata ile sonuçlandığı bu SQL Server 2005 Instance' ının önceki güncellenmesi bir şekilde tamamlanmamış. Bu, güncelleme esnasında oluşan herhangi bir kesintiden kaynaklanıyor olabilir.

Sorunu aşmak ve güncelleme işlemini tamamlamak için:
- Denetim Masasını açın,
- Program Ekle\Kaldır' dan, "Microsoft SQL Server 2005" i seçin ve "Değiştir" düğmesine tıklayın.
- Açılan "Microsoft SQL Server 2005 Maintanence" pencereden, güncelleme işlemini uygulamak istediğiniz SQL Server 2005 Instance' ını seçin ve ilerleyin.
- "Change or Remove Instance" penceresindeki "Complete the suspended installation" düğmesine tıklayın ve ilerleyin.

Böylece önceki yarım kalan işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Hiç yorum yok: