1 Aralık 2007 Cumartesi

"The remote copy of database "Veritabani_adi" has not been rolled forward to a point in time that is encompassed in the local copy of the database log

HATA MESAJI:
"The remote copy of database "Veritabani_adi" has not been rolled forward to a point in time that is encompassed in the local copy of the database log. (Microsoft SQL Server, Error: 1412)"

AÇIKLAMA:
SQL Server 2005' te Database Mirroring' i başlatmaya çalıştığınızda bu hatayı alabilirsiniz.

Nedeni, Mirror veritabanını açarken (Restore) kullandığınız Transaction Log dosyasının, Primary (Esas) veritabanındaki kayıtları yakalamaya yeterli olacak kadar yeni olmamasıdır.

ÇÖZÜM:
Database Mirroring işlemi için kullanılacak kaynak veritabanı olan Primary veritabanının Transaction Log yedeğini alıp, mümkün olan en kısa sürede Mirror görevini üstlenecek veritabanına uygulamak (Restore) ve hemen Database Mirroring' i başlatmak bu sorunu çözecektir.

Eğer Primary veritabanının hızına yetişemiyorsanız, kullanıcıların Primary veritabanında değişiklik yapmasını engelleyin ve öyle Transaction Log yedeğini alıp Mirror veritabanına uygulayın ve Database Mirroring işlemini başlattıktan sonra Primary veritabanını tekrar kullanılabilir duruma getirin.

Hiç yorum yok: