1 Aralık 2007 Cumartesi

"The mirror database, "Veritabanim", has insufficient transaction log data to preserve the log backup chain of the principal database. This may happen

HATA MESAJI:
"The mirror database, "Veritabanim", has insufficient transaction log data to preserve the log backup chain of the principal database. This may happen if a log backup from the principal database has not been taken or has not been restored on the mirror database. (Microsoft SQL Server, Error: 1478)"

AÇIKLAMA:
SQL Server 2005' te Database Mirroring' in güvenlik yapılandırma ayarını yaptıktan sonra, Database Mirroring işlemini başlatmak için "Start Mirroring" düğmesine tıklarsınız ve ardından bu hatayı alırsınız.

ÇÖZÜM:
Database Mirroring yapılandırmasına geçmeden önce, veritabanlarını Database Mirroring işlemine hazırlamamız gerekir.

Ana \ kopyalanacak veritabanımızın (Principal) aynısının yedeğini alıp, kopya (Mirror) görevini üstlenecek SQL Server Instance' ına açarız (Restore). Daha sonra, Principal veritabanının bir de Transaction Log yedeğini almalı ve bunu da Mirror' daki veritabanına uygulamalıyız. Bu işlemden sonra bu hatayı almamanız gerekiyor. Database Mirroring hakkında daha fazla bilgi için bu konudaki makalemi okuyabilirsiniz.

Database Mirroring hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki adresten bu konudaki makalemi okuyabilirsiniz.

http://www.ekremonsoy.net/makaleler/sql/surekli_kullanilabilirlik/database_mirroring.aspx

Hiç yorum yok: